tuincentrum

Het tuincentrum

Het tuincentrum is tegenwoordig dé plek waar je alles kan krijgen voor in en rond je huis. Van beplanting tot bestrating, van barbecues tot (tuin)meubelen en van tuinposters tot schuttingen. Je kan het zo gek niet bedenken of het tuincentrum heeft het. Ook voor advies en ideeën met betrekking tot je tuin kan je terecht bij het tuincentrum. Vaak heeft een tuincentrum tevens een apart team dat tuinen ontwerpt en aanlegt. Ook steeds meer bouwmarkten hebben een speciale tuinafdeling, vaak alleen met bestrating en hout. Voor beplanting is het raadzaam om naar het tuincentrum te gaan. Veel tuincentra zijn aangesloten bij een keten, bijvoorbeeld Intratuin, Groenrijk of Overvecht.

Tips over bestrating
Er zijn veel soorten bestratingen te krijgen bij het tuincentrum, in alle formaten en kleuren. Trend van dit moment is een zo groot mogelijke tegel. De prijzen van bestratingen kunnen erg uiteenlopen. Vaak heeft het tuincentrum van veel stenen/tegels een stukje liggen, zodat je goed kan zien hoe het geheel eruit ziet. De stenen/tegels kunnen vaak in verschillende motieven gelegd worden, dus altijd handig als je dit even kan zien in een voorbeeldstukje. Voor bestrating kan je ook terecht bij bedrijven die zich echt gespecialiseerd hebben in bestrating. De keuze is hier vaak nog groter dan in het tuincentrum.

Tips over hout
Ook hout is in alle soorten en maten te verkrijgen bij het tuincentrum. Van palen, balkjes, pergola’s, schuttingen en houten terrastegels tot complete tuinhuizen en blokhutten. Let bij het kopen van hout goed op de kwaliteit. Je hebt het zogenaamde waaibomenhout en het echte hardhout. Er zit een groot prijsverschil tussen deze twee soorten hout, maar ook het verschil in kwaliteit is erg groot.

Tips over beplanting
Het aanbod van planten, bomen en struiken is zeer groot bij het tuincentrum. Ook kan je er terecht voor planten voor in huis. Let bij het kopen van beplanting goed op waar je het gaat plaatsen in je tuin of in je huis. Er zit altijd wel een kaartje bij de plant of struik waar informatie op staat over hoe hoog het wordt, wanneer het bloeit, of het tegen de zon kan en of het vorstbestendig is. Het is raadzaam om het advies van de kaartjes op te volgen.