Hoe lang duurt het voordat een grasveld zich heeft gevestigd?

Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasrol werd gelegd. Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de graszodenrol in de grond en wordt de grasmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden.

Hoe lang duurt het voordat een grasveld zich heeft gevestigd?

Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasrol werd gelegd. Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de graszodenrol in de grond en wordt de grasmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden. Op dit punt kunt u ook uw gazon maaien en naar wens gebruiken. Al met al omvat de voorbereiding de meest intensieve arbeid in het hele proces.

U kunt verwachten dat dit voor de meeste residentiële gazons 5 tot 25 uur werk zal vergen. Voor grootschalige commerciële gazons kan de tijd aanzienlijk toenemen. Het komt allemaal neer op de grootte van de turfrol. Uw gazon heeft minimaal 100 mm goede grond nodig die vrij is van stenen en ander vuil waardoor uw nieuwe grasmat niet in de grond kan wortelen.

Als dit deel van het proces niet goed wordt uitgevoerd, loopt u het risico nieuw gras te verspillen door het niet op geschikte bodemgesteldheid te leggen. De enige keer dat gras niet kan worden aangelegd, is in ijzige omstandigheden. Omdat de grond bevroren is, zorgt gras dat erop wordt gelegd ervoor dat de grond langer kouder blijft, wacht tot het vriest. Als u gedurende deze tijd voor uw grasmat zorgt, blijft uw gazon het hele jaar door gezond.

Om een diepe beworteling van nieuw gras te bevorderen, moet de grond worden voorbereid voordat u uw nieuwe tuingrasrollen ontvangt. Je hebt twee rijen planken of planken nodig, één om de grasmat op te leggen en één om toegang te krijgen tot het bord of de plank die zich het dichtst bij de grasmat bevindt. Als uw grasmat eenmaal is bezonken of 'geworteld', moet u een aantal dingen doen om uw tuin en nieuwe grasmat er op hun best uit te laten zien. Ik geloof dat zolang de grasmat op verrotte en vlakke grond wordt gelegd met een wortelzonemengsel erop en verdicht met een roller, het ongeveer 2-3 weken duurt voordat het wortelstelsel tot op grondniveau is gegroeid.

Aangezien het bewortelen van de grasmat enkele weken kan duren, moet u erop voorbereid zijn om uw grasmat regelmatig water te geven, zelfs als het niet warm weer is. Als uw nieuwe gazon eenmaal is aangelegd, is het belangrijk om uw grasmat te blijven verzorgen zodra deze begint te wortelen.

Leave Reply

Required fields are marked *