Hoe lang duurt het voordat gras wortelt in de winter?

Graswortels schieten sneller naarmate de temperatuur warmer is. Uw grasmat zou in de zomer binnen vijf tot vijftien dagen moeten wortelen en in de winter twintig tot dertig dagen.

Hoe lang duurt het voordat gras wortelt in de winter?

Graswortels schieten sneller naarmate de temperatuur warmer is. Uw grasmat zou in de zomer binnen vijf tot vijftien dagen moeten wortelen en in de winter twintig tot dertig dagen. Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasmat werd gelegd. Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de tursmat in de grond en wordt de turfmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden.

Op dit punt kunt u ook uw gazon maaien en naar wens gebruiken. We raden je aan om helemaal niet op je gras te lopen totdat het een aanzienlijke tijd heeft gehad om te wortelen en te groeien. Aangezien gras in de winter waarschijnlijk niet actief blijft, is de aanbevolen periode van twee tot drie weken (in de zomer) niet van toepassing. In de winter is het belangrijk om te onthouden dat tursmat meer tijd nodig heeft om te groeien - ongeveer vier weken vergeleken met ongeveer veertien dagen in de warmere zomermaanden.

Maar dat zou geen afschrikmiddel moeten zijn voor iedereen die nieuwe grasmat wil aanleggen. De belangrijkste dingen zijn een goede voorbereiding van de grond en het eerste onderhoud - beide zijn essentieel voor een mooi gazon. In het VK geeft het leggen van gras in de winter nog voldoende tijd om te wortelen en te bezinken voor de lente. Een van de voordelen is dat pas aangelegde grasmat in de winter normaal gesproken geen water nodig heeft dankzij de grotere kans op regen, waardoor het makkelijker te onderhouden is.

Turfrollen zijn duurzamer in vochtige, koude omstandigheden, maar ze moeten nog steeds worden gelegd op de dag dat ze aankomen. Neem altijd contact op met uw gazonleverancier voordat u met de werkzaamheden begint om er zeker van te zijn dat de omstandigheden goed zijn. Wacht vier tot zes weken voordat u uw tursmat voor de eerste keer maait, zodat de wortels de tijd hebben om volledig te bezinken. Als de omstandigheden goed zijn, overweeg dan of er veranderingen zijn in het proces van het leggen van gras in de winter.

Uw gazonleverancier adviseert u hierover en kan u ook helpen met andere vragen, zoals hoeveel gras u nodig heeft, welk type gazon het beste bij u past, tips om in de buurt van bestaand gras, paden of tuinelementen te leggen om een gladde afwerking te garanderen en om op hellende plekken te leggen. Te lang wachten met het leggen van gras, zelfs bij koeler weer, beschadigt de grasmat en de kans op bezinking. Of u nu nieuwe grasmat wilt aanleggen of uw bestaande gazon wilt opknappen, Country Green Turf Farms kan u helpen. Hoewel de beste tijd om gras te leggen rond het midden van de herfst is, kunnen de juiste omstandigheden in de winter betekenen dat u uw tursmat kunt leggen.

Maar alleen omdat u het installatieproces hebt voltooid (of een professional zoals Country Green Turf Farms het voor u heeft laten doen), betekent dat nog niet dat uw werk klaar is. Het is belangrijk om elke turfrol zo recht mogelijk te leggen, zodat deze van binnen plat uitrolt en niet opkrult. Als je geen tijd hebt om de tursmat op dezelfde dag van ontvangst te leggen, gooi dan een stuk dekzeil over de pallet om de kans op bevriezing van de turfrollen te verkleinen. Uw tuin heeft minstens 100 mm goede grond nodig, vrij van stenen en ander vuil, waardoor uw nieuwe tursmat niet in de grond kan wortelen.

Maai je grasmat ook alleen als hij droog is (dat gezegd hebbende, je hoeft hem waarschijnlijk niet te maaien omdat hij inactief blijft als het koud is). Het wordt ook aanbevolen om uw verse gazon minstens vier weken te beschermen, omdat voetgangers, tuinmeubilair en huisdieren de tursmat in de kwetsbaardere legfase kunnen beschadigen.

Leave Reply

Required fields are marked *