Hoe lang duurt het voordat het gras zich hecht?

Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasmat werd gelegd. Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de grasmat in de grond en wordt de grasmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden.

Hoe lang duurt het voordat het gras zich hecht?

Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasmat werd gelegd. Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de grasmat in de grond en wordt de grasmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden. Op dit punt kunt u ook uw gazon maaien en naar wens gebruiken. Voor een voorjaarszaai raad ik aan om 8-12 weken te wachten voordat je over het gras loopt.

Een gazon met zaden heeft veel meer tijd nodig om te rijpen dan gras. Totdat je gras een sterk wortelgestel heeft, raad ik aan er niet meer op te lopen dan nodig is. Je hebt misschien groene scheuten, maar dat betekent niet dat je gras „klaar” is. Zode zal 10-14 dagen na het leggen aanvankelijk ondiepe wortels ontwikkelen.

Zode heeft echter 6 weken nodig om diepe wortels te ontwikkelen die leiden tot een aangelegd gazon. De enige keer dat gras niet kan worden gelegd, is in ijzige omstandigheden. Omdat de grond bevroren is, houdt gras dat bovenop wordt gelegd de grond langer kouder, wacht tot de vorst uitkomt. Zodra de grasmat is geacclimatiseerd, plaatst u de naaiband en selecteert u de troffel die het beste bij uw dekking past.

Uw tuin heeft minimaal 100 mm goede grond nodig die vrij is van stenen en ander vuil dat zou kunnen voorkomen dat uw nieuwe grasmat in de aarde wortelt. Om een diepe beworteling van nieuw gras te bevorderen, moet de grond worden voorbereid voordat u uw nieuwe tuingrasrollen in ontvangst neemt. Als u wacht tot uw grasmat bezinkt is of 'wortelt', zijn er een paar dingen die u moet doen om uw tuin en de nieuwe grasmat er op zijn best uit te laten zien. Als u tijdens het grasmat voor uw grasmat zorgt, blijft uw gazon het hele jaar door gezond.

Als dit deel van het proces niet goed wordt voltooid, loopt u het risico nieuw gras te verspillen door het niet op geschikte bodemomstandigheden te leggen. Aangezien het bewortelen van de grasmat enkele weken kan duren, moet u erop voorbereid zijn om de grasmat regelmatig water te geven, zelfs als het niet warm weer is. Ik ben van mening dat zolang de grasmat is gelegd op verrotte en geëgaliseerde grond met een wortelzonemengsel erop en verdicht met een roller, het ongeveer 2-3 weken duurt voordat het wortelsysteem tot grondniveau is gegroeid. Als uw nieuwe gazon eenmaal is aangelegd, is het belangrijk om de grasmat te blijven verzorgen wanneer deze begint te wortelen.

Leave Reply

Required fields are marked *