Hoe lang moet gras worden ingebed?

Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasmat werd gelegd. Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de grasmat in de grond en wordt de grasmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden.

Hoe lang moet gras worden ingebed?

Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasmat werd gelegd. Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de grasmat in de grond en wordt de grasmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden. Als u aandacht besteedt aan het voorbereiden van de grond voordat u gras gaat leggen, kan uw nieuwe gazon binnen 2 weken beginnen te wortelen. Deze wortels zullen echter ondiep en kwetsbaar zijn, dus het is belangrijk om het verkeer te beperken en het gras alle kansen te geven om zich te nestelen.

Elk gazon is anders, maar meestal is 2-3 maanden voldoende. Houd het nieuwe gazon goed in de gaten en let op tekenen dat het droge dagen overleeft. Loop na de aanleg zes weken niet over uw nieuwe grasmat, zodat deze kan wortelen en zich kan verankeren. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de regenval moet het gras gedurende de eerste drie weken na het leggen twee keer per dag worden bewaterd.

Een lichte topdressing na het leggen van gras in de winter geeft de nieuwe grasmat een kleine bescherming en voorkomt dat de randen uitdrogen terwijl de wortels tijd nodig hebben om te bezinken. Als uw pas aangelegde grasmat eenmaal is gelegd en de eerste paar sneden heeft gehad, is het een goed idee om het te voeren. Als de turfrollen niet direct na levering kunnen worden gelegd, zorg er dan voor dat ze vochtig en in de schaduw blijven. Gras leggen is ook een geweldige manier om het waterverbruik te verminderen, tijd en geld te besparen op onderhoud en een aantrekkelijk nieuw gazonoppervlak te creëren.

Gras kan in de winter effectief worden gelegd, maar in Victoria wordt aanbevolen om pas aangelegde grasmat tot het vroege voorjaar te laten staan, zodra de wortels van de nieuwe grasmat zich hebben gevestigd. Hark tot slot over het oppervlak zodat het niet compact wordt als uw nieuwe grasmat naar beneden gaat, en zorg ervoor dat het nat en vochtig is wanneer uw gazon wordt aangelegd. Als uw net aangelegde gazonrand bijna net zo groot is als een rol, wilt u misschien de omtrek iets aanpassen om te voorkomen dat er een klein stukje gras wordt opgevuld. Een iets grotere of kleinere border blijft op de lange termijn vaak onopgemerkt, maar geeft u een nette, opgeruimde en gezonde rand van uw gazon.

Geef uw nieuwe gazoninstallatie binnen een half uur na de aanleg minstens 25 mm (1”) water, ongeacht de weersomstandigheden. Verwijder eventueel bestaand gras of onkruid door niet minder dan 14 dagen voor het leggen van uw nieuwe graszaad een sproeier met glyfosaat (Roundup) te gebruiken. Turfrollen kunnen in elke maand en op elk moment van de dag worden gelegd, maar u dient uw nieuwe graszoden zo snel mogelijk na levering te leggen. De ondergrond, de bodem en de mest moeten worden gecontroleerd, zodat uw nieuwe grasmat een gezond bed heeft om op te groeien.

Om u te helpen uw grasmat op de juiste manier aan te leggen en ervoor te zorgen dat deze jarenlang blijft bloeien, kunt u de hulp inroepen van een professional.

Leave Reply

Required fields are marked *