Is de winter het juiste moment om gras te leggen?

Hoewel gras in het warme seizoen, zoals Zoysia, Centipede en Bermudagrass, slapend en bruin is in de herfst of winter (denk aan winterslaap), kun je de meeste soorten nog steeds op de kale grond van je gazon leggen. Ook al is het niet actief, het voorkomt toch erosie en modderige gebieden in de winter.

Is de winter het juiste moment om gras te leggen?

Hoewel gras in het warme seizoen, zoals Zoysia, Centipede en Bermudagrass, slapend en bruin is in de herfst of winter (denk aan winterslaap), kun je de meeste soorten nog steeds op de kale grond van je gazon leggen. Ook al is het niet actief, het voorkomt toch erosie en modderige gebieden in de winter. Een van de belangrijkste voordelen van het aanleggen en aanleggen van een nieuw gazon in de winter is een aanzienlijk lager waterverbruik. Pas aangelegde grasmat besproeien gedurende een periode van 7 dagen vanaf de datum van ontvangst, volgens de bewateringsinstructies van de grasleverancier.

Zelfs in de winter kan nieuw gazongras worden gelegd, en in feite heeft gras leggen in de winter zijn eigen voordelen. Dus als u weinig tijd heeft, leg dan NU uw NIEUWE grasmat in de winter aan, zodat deze de beste kans heeft om het uiterst belangrijke aanlegproces te overleven. Als u in Schotland gras legt, dat gevoelig kan zijn voor kou en vorst, en als u kort voor het vriespunt hebt besteld, zullen graszodenleveranciers uw bestelling waarschijnlijk uitstellen zolang het nog niet is geoogst of verzonden tot het weer beter wordt. Neem altijd contact op met uw gazonleverancier voordat u met de werkzaamheden begint om er zeker van te zijn dat de omstandigheden goed zijn.

Neem contact op met uw grasleverancier als u overweegt om midden in de winter gras te leggen en laat de weersvoorspelling het tijdstip van uw project bepalen. Als de omstandigheden goed zijn, overweeg dan of er veranderingen zijn in het proces van het leggen van gras in de winter. In de winter hoeft u uw nieuwe gazon minder water te geven dan in de zomer, omdat de dagen niet warm genoeg zijn om uw nieuwe grasmat uit te drogen. Hoewel de beste tijd om gras te leggen rond het midden van de herfst is, kunnen de juiste omstandigheden in de winter betekenen dat u uw grasmat kunt aanleggen.

Als u zich in een vorstgevoelige omgeving bevindt, bent u de uitzondering en is het verstandig om het leggen van uw gazon uit te stellen tot het voorjaar. Hoewel het niet mogelijk is om gras te leggen als de grond bevroren is, heeft plotselinge vorst geen nadelige gevolgen als de grond eenmaal is gelegd. Het is belangrijk om elke turfrol zo recht mogelijk te leggen, zodat deze aan de binnenkant plat uitrolt en niet opkrult. Je denkt misschien dat gras onder bepaalde voorwaarden moet worden gelegd, maar de waarheid is dat gras in het VK het hele jaar door kan worden gelegd.

Grijp dus de kans om NU in de winter uw nieuwe grasmat aan te leggen en u kunt erop vertrouwen dat u een voorsprong hebt op de komende warmere maanden.

Leave Reply

Required fields are marked *