Kan ik mijn eigen kunstgras aanleggen?

Je kunt je eigen stukje kunstgras aanleggen, net zoals je in graszoden zou leggen, maar dan zonder water te gebruiken. Er zijn professionele kunstgrasinstallateurs die een complete landschapsklus op uw gazon zullen uitvoeren, maar als u het niet erg vindt om uw handen vuil te maken, is dit een doe-het-zelfproject dat iedereen aankan.

Kan ik mijn eigen kunstgras aanleggen?

Je kunt je eigen stukje kunstgras aanleggen, net zoals je in graszoden zou leggen, maar dan zonder water te gebruiken. Er zijn professionele kunstgrasinstallateurs die een complete landschapsklus op uw gazon zullen uitvoeren, maar als u het niet erg vindt om uw handen vuil te maken, is dit een doe-het-zelfproject dat iedereen aankan. Ja, tenzij het een klein gebied is. Reken op een weekend om de grond klaar te maken voor graszoden en een ander om de grasmat aan te leggen.

Als uw tuin bedekt is met vlekkerig gras, moet u dit eerst verwijderen. Zorg ervoor dat je de eerste rij tegen een rechte rand legt; dit kan langs je tuin, schutting of terras zijn. Een van de grootste problemen bij het leggen van gras over echt gras is het feit dat je de grond eronder niet kunt klaarmaken voor drainage. Als u verse graszoden op een bestaand gazon legt, heeft u het erg moeilijk gemaakt voor de wortels van uw nieuwe graszoden om het grondbed te bereiken.

Het op de juiste manier verwijderen van uw oude gazon voordat u nieuwe graszoden legt, is de eerste cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw nieuwe graszode een sterk wortelgestel krijgt. Het zal over het algemeen een mix zijn van twee of drie grassoorten, gekozen voor optimale kleur, textuur en hartigheid (zorg ervoor dat u uw leverancier vertelt of uw tuin gedeeltelijk of volledig in de schaduw staat). In feite is het leggen van verse graszoden op een bestaand gazon geen kortere weg en kan uw graszoden doden en u twee keer zoveel werk bezorgen. Als uw nieuwe graszode bovenop uw vorige gazon is afgestorven, moet u nu twee lagen graszoden verwijderen om nieuw gras te laten wortelen.

Zodra alles mooi en vlak is, moet u een startmeststof voor graszoden aanbrengen die geschikt is voor het soort graszode dat u gaat leggen. Gebruik vervolgens, op basis van de resultaten van uw grondtest, een strooier om de juiste startmeststof aan te brengen en indien nodig kalk. Als u de juiste grasmat aanlegt voor uw project, kan het bestand zijn tegen de omstandigheden in uw tuin en uw levensstijl. In theorie is het dus logisch om je gazon gewoon kort te maaien en nieuwe graszoden recht over het bestaande gazon te leggen.

Nadat je de eerste rij hebt gelegd, gebruik je het mes om de helft van het volgende stuk af te snijden, zodat je de korte naden kunt spreiden, zoals je zou doen bij het leggen van stenen. Om er zeker van te zijn dat je project goed wordt afgerond, moet je alle stappen volgen die nodig zijn om je tuin klaar te maken voor het aanleggen van kunstgras.

Leave Reply

Required fields are marked *