Kan ik in de winter gras leggen in het VK?

Je denkt misschien dat gras onder bepaalde voorwaarden moet worden gelegd, maar de waarheid is dat gras in het VK het hele jaar door kan worden gelegd. Zelfs in de winter kan nieuw graszoden worden gelegd, en in feite heeft gras leggen in de winter zijn eigen voordelen.

Kan ik in de winter gras leggen in het VK?

Je denkt misschien dat gras onder bepaalde voorwaarden moet worden gelegd, maar de waarheid is dat gras in het VK het hele jaar door kan worden gelegd. Zelfs in de winter kan nieuw graszoden worden gelegd, en in feite heeft gras leggen in de winter zijn eigen voordelen. De winter is vaak een van de beste periodes van het jaar om uw grasmat aan te leggen, omdat de grasmat al voor de zomermaanden kan bezinken, wortelen en zich kan vestigen. Wacht tot de grasmat is ontdooid en leg de grasmat zoals gewoonlijk zonder langdurige of nadelige gevolgen.

Graszoden kunnen zelfs dagen of zelfs weken worden bewaard als het volledig bevroren en ontdooid is, net als spullen uit je vriezer. De natuur zorgt ervoor dat gras niet wordt aangetast door bevroren omstandigheden. Graszoden moeten idealiter halverwege de herfst worden gelegd, maar kunnen op elk moment tussen het midden van de herfst en de late winter worden gelegd als de grond niet te nat of ijzig is. In het voor- en najaar hoeft er weinig gemaaid te worden, zodat pas aangelegde grasmat enkele weken relatief ongestoord kan worden gelaten.

Als de situatie zich voordoet en de grond bevriest nadat u uw grasmat hebt besteld, kunt u doorgaan met uw bestelling en wachten tot zowel de grasmat als de grond zijn ontdooid. Als u vragen heeft over het leggen van gras in de winter, neem dan gerust contact met ons op en neem vandaag nog contact op met Lawn & Weed Expert. Hoewel het leggen van gras een snelle manier is om een gazon te bedekken, is het voorbereiden van de grond voor het leggen van gras net zo belangrijk als voor het zaaien van zaad. Als je geen tijd hebt om de grasmat op dezelfde dag van ontvangst te leggen, gooi dan een stuk dekzeil over de pallet om de kans te verkleinen dat de turfrollen bevriezen.

Het is niet aan te raden om gras op bevroren grond te leggen, maar als je je grasmat al hebt gekregen en de broodjes zijn bevroren, wacht dan gewoon tot ze ontdooid zijn en leg ze dan neer. We maaien al het gras op bestelling en verzenden het met een bezorgservice de volgende dag, zodat u de meest verse grasmat krijgt die mogelijk is. Sommigen beschouwen de winter zelfs als een goede tijd van het jaar om gras te leggen, omdat een gazon in de wintermaanden over het algemeen minder wordt gebruikt, waardoor uw gazon meer tijd heeft om te herstellen. Een waarschuwing hiervoor is in de winter, waar uw grasmat waarschijnlijk inactief blijft totdat de grond weer begint op te warmen (rond het voorjaar).

Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling heeft de aankoop van een nieuwe robotmaaier bij Teal Turf gedeeltelijk gefinancierd om de effici├źntie te bevorderen. Als de aanleg wordt uitgesteld, moet het gras plat worden gelegd om verkleuring en verzwakking te voorkomen, maar waar mogelijk moet het gras binnen 24 uur na levering worden gelegd. Hoe dunner de grasmat (binnen redelijke grenzen), hoe beter het zal wortelen; een grasmat van 2 cm (3 inch) wortelt beter dan een grasmat van 7,5 cm (3 inch). Graszoden aanleggen om een gazon aan te leggen is probleemloos, zolang gras maar water krijgt totdat het in de onderliggende grond is geworteld.

Leave Reply

Required fields are marked *