Kan ik het hele jaar door gras leggen?

Als u gras in de herfst of winter legt, is het gras tegen de tijd dat u het in de zomer wilt gebruiken al helemaal goed ingeburgerd. Ons advies is dat je inderdaad het hele jaar door gras kunt kopen en leggen, tenzij er sneeuw of ijs op de grond ligt.

Kan ik het hele jaar door gras leggen?

Als u gras in de herfst of winter legt, is het gras tegen de tijd dat u het in de zomer wilt gebruiken al helemaal goed ingeburgerd. Ons advies is dat je inderdaad het hele jaar door gras kunt kopen en leggen, tenzij er sneeuw of ijs op de grond ligt. Als de grond bevroren is, is het erg moeilijk voor de wortels om zich aan de nieuwe omgeving te hechten. Als de temperatuur te laag is, is het voor ons niet haalbaar om de grasmat zelfs maar te oogsten als de grond bevroren is.

De winter is vaak een van de beste periodes van het jaar om uw grasmat aan te leggen, aangezien de grasmat al voor de zomermaanden kan bezinken, wortelen en zich kan vestigen. Wacht tot de grasmat is ontdooid en leg de grasmat zoals gewoonlijk zonder langdurige of nadelige gevolgen. Graszoden kunnen zelfs dagen of zelfs weken worden bewaard als ze volledig bevroren zijn en ontdooit, net als items uit je vriezer. De natuur zorgt ervoor dat grasmat niet wordt aangetast door bevroren omstandigheden.

Voorbereidingstips voor winter

Om ervoor te zorgen dat uw tuin klaar is voor de winter, vindt u hier enkele handige voorbereidingstips waarmee u uw grasmat en planten de beste start kunt geven voor de lente. De lente is de meest gebruikelijke tijd van het jaar om nieuwe grasmaten aan te leggen, omdat het milde weer en de komende maanden zonneschijn de meeste kans geven om te bloeien in uw tuin, maar als er een milde winter is zonder vorst of sneeuw, is er geen reden waarom u niet meteen een voorsprong kunt nemen en uw nieuwe gazon in de winter kunt aanleggen. Maar het feit dat gemaaid gras in de winter langer houdbaar is, maakt het makkelijker om te leggen als de grond voldoende ontdooid of uitgedroogd is. Als u een bijzonder groot gebied aanlegt of een grasveld zonder hulp graast, kunt u ervoor kiezen om's ochtends een bezorgmoment te kiezen, zodat u op de dag van levering zoveel mogelijk tijd heeft om uw nieuwe gazon aan te leggen.

Bewatering van Gras

Zorg er bij het aanleggen van gras in de zomer voor dat het goed wordt bewaterd, zodat het kan leven en bloeien. Bewatering van nieuw aangelegde graszoden gedurende een periode van 7 dagen vanaf de datum van ontvangst, volgens de bewateringsinstructies van de grasleverancier. In de winter leggen betekent één simpel ding: tegen de tijd dat de lente aanbreekt en je van je tuin wilt genieten, kun je dat in stijl doen. Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling heeft de aankoop van een nieuwe robotmaaier bij Teal Turf gedeeltelijk gefinancierd om de efficiëntie te bevorderen.Als de situatie zich voordoet en de grond bevroren raakt nadat u uw grasmat hebt besteld, kunt u doorgaan met uw bestelling en wachten tot zowel de grasmat als de grond ontdooid zijn.

Bij het bepalen van de leverdatum is het belangrijk om er rekening mee te houden dat gras onmiddellijk na levering moet worden uitgerold in het voorjaar en de zomer en binnen 24 uur in de herfst en winter. Omdat er in de winter minder daglicht is, is het verstandig om bij het aanleggen van een bijzonder groot oppervlak onmiddellijk op de dag van levering te beginnen met leggen en, indien nodig, het project de volgende dag af te ronden.

Bewatering in Winter

In de winter hoeft u uw nieuwe gazon niet zo veel te besproeien als in de zomer, omdat de dagen niet warm genoeg zijn om uw nieuwe grasmat uit te drogen.

Leave Reply

Required fields are marked *