Kan ik in de winter nieuwe grasmat aanleggen in het VK?

Graszoden kunnen het beste halverwege de herfst worden gelegd, maar kunnen op elk moment tussen het midden van de herfst en de late winter worden gelegd als de grond niet te nat of ijzig is. In het VK kan gras het hele jaar door worden aangelegd, zelfs in de winter.

Kan ik in de winter nieuwe grasmat aanleggen in het VK?

Graszoden kunnen het beste halverwege de herfst worden gelegd, maar kunnen op elk moment tussen het midden van de herfst en de late winter worden gelegd als de grond niet te nat of ijzig is. In het VK kan gras het hele jaar door worden aangelegd, zelfs in de winter. Hoewel er bepaalde voorwaarden zijn waaronder gras moet worden gelegd, heeft het leggen van gras in de winter zijn eigen voordelen. Als de grond bevroren is, is het erg moeilijk voor de wortels om zich aan de nieuwe omgeving te hechten.

Daarom raden we af om gras op bevroren grond te leggen. Als u gras legt in Schotland, dat gevoelig kan zijn voor kou en vorst, en als u kort voor het vriespunt hebt besteld, zullen leveranciers van graszoden uw bestelling waarschijnlijk uitstellen tot het weer beter is. Het is belangrijk om elke turfrol zo recht mogelijk te leggen, zodat de binnenkant plat wordt uitgerold en niet opkrult. Een veelgemaakte fout van huiseigenaren die in de winter nieuw gras leggen, is ervan uitgaan dat er helemaal geen water nodig is.

Hoewel het niet mogelijk is om gras aan te leggen als de grond bevroren is, heeft een plotselinge vorst geen nadelige gevolgen als de grond eenmaal is gelegd. Omdat het vochtgehalte in de lucht gedurende de winter toeneemt, hoeft u uw nieuwe grasmat niet dagelijks water te geven. Maar als er meerdere droge dagen op rij zijn, kan dit uw nieuwe grasmat beschadigen als deze op dat moment nog niet volledig op de grond is gekomen. De lente is de meest gebruikelijke tijd van het jaar om nieuwe grasmaten aan te leggen, maar als er een milde winter is zonder vorst of sneeuw, is er geen reden waarom u niet meteen een voorsprong kunt nemen en uw nieuwe gazon in de winter kunt aanleggen.

We maaien al het gras op bestelling en verzenden het met een bezorgdienst van de ene op de andere dag, zodat u de meest verse grasmat krijgt die mogelijk is. Hoewel de beste tijd om gras te leggen rond het midden van de herfst is, kunnen de juiste omstandigheden in de winter ervoor zorgen dat u uw grasmat kunt aanleggen. Om ervoor te zorgen dat uw tuin klaar is voor de winter, vindt u hier enkele handige voorbereidingstips waarmee u uw grasmat en planten de beste start kunt geven voor de lente.

Leave Reply

Required fields are marked *