Kan nieuw gras vorst overleven?

Nieuw gras is vatbaarder voor vorst omdat de wortels niet zo stevig vastzitten. Vorst kan de bladen beschadigen en uiteindelijk in de wortels sijpelen.

Kan nieuw gras vorst overleven?

Nieuw gras is vatbaarder voor vorst omdat de wortels niet zo stevig vastzitten. Vorst kan de bladen beschadigen en uiteindelijk in de wortels sijpelen. Omdat het gras water opneemt, neemt het vaak bevroren water op de wieken op in plaats van in de grond. Vriestemperaturen zijn niet schadelijk voor uw graszoden, zolang deze maar op de juiste manier wordt gerold en op de juiste manier wordt bewaterd.

Huiseigenaren die hun graszoden leggen voordat het vriest, zullen merken dat hun graszoden het prima doen als het kouder wordt. Pas ontkiemde zaden zijn echter niet sterk genoeg om vorst te overleven, waarschuwen de gazonexperts van Johnathan Green (link in nieuw tabblad). Dit maakt slapend zaaien een risico in gebieden met warme winterdagen (waardoor het gras vroeg kan ontkiemen), gevolgd door koude nachtvorst. Als dit in jouw regio mogelijk is, kun je het beste eerder in het jaar zaaien.

De koudegolf zal het niet doden. De zode zal binnenkort inactief zijn. Het zal de wortels missen die nodig zijn om zichzelf tegen diepvries te beschermen, maar een koudegolf is niet dodelijk. De beste kans is dat je een lange, regenachtige winter krijgt.

Of je krijgt een heel diepe snowpack om het te isoleren. Dan zal het in het voorjaar wortelen en groeien. Anders kan er op plekken wat afsterven, maar over het algemeen zou de zode moeten overleven. Het is misschien traag om uit zijn winterslaap te komen, maar uiteindelijk zal hij die dode plekken opvullen.

Als je in het voorjaar toch dode plekken hebt, vraag dan om een gedeeltelijke terugbetaling. Als ze de zode voor je hebben geïnstalleerd, laat ze dan naar buiten komen en eventuele reparaties uitvoeren. Ik denk dat het prima zou moeten passen bij de gemiddelde winter in South Central South Carolina. Ik ben opgegroeid en heb het grootste deel van mijn leven tussen Virginia en Georgia gewoond.

Ik weet dat de winters in die regio over het algemeen milder en natter waren dan 20 jaar geleden. Hoe eerder je je zaad plant of je grasmat legt, hoe langer het moet groeien voordat het slecht weer begint.

Leave Reply

Required fields are marked *