Kun je het hele jaar door gras kopen en leggen in het VK?

Ons advies is dat je inderdaad het hele jaar door gras kunt kopen en leggen, tenzij er sneeuw of ijs op de grond ligt. De winter is vaak een van de beste periodes van het jaar om uw grasmat aan te leggen, aangezien de grasmat al voor de zomermaanden kan bezinken, wortelen en zich kan vestigen.

Kun je het hele jaar door gras kopen en leggen in het VK?

Ons advies is dat je inderdaad het hele jaar door gras kunt kopen en leggen, tenzij er sneeuw of ijs op de grond ligt. De winter is vaak een van de beste periodes van het jaar om uw grasmat aan te leggen, aangezien de grasmat al voor de zomermaanden kan bezinken, wortelen en zich kan vestigen. Wacht tot de grasmat is ontdooid en leg de grasmat zoals gewoonlijk zonder langdurige of nadelige gevolgen. Graszoden kunnen zelfs dagen of zelfs weken worden bewaard als ze volledig bevroren zijn en ontdooit, net als items uit je vriezer.

De natuur zorgt ervoor dat grasmat niet wordt aangetast door bevroren omstandigheden. Graszoden kunnen het beste halverwege de herfst worden gelegd, maar kan op elk moment tussen het midden van de herfst en de late winter worden gelegd als de grond niet te nat of ijzig is. In het voor- en najaar hoeft er weinig te worden gemaaid, zodat pas aangelegde grasmat enkele weken relatief ongestoord kan worden gelaten. Maar er zijn ook redenen waarom u op elk moment van het jaar nieuwe grasmat wilt aanleggen.

Een pas aangelegd grasveld geeft een onmiddellijk visueel effect dat je niet kunt krijgen door gras uit zaad te laten groeien, en in de zomer is de kans natuurlijk groter dat je een gazon wilt dat je meteen kunt gebruiken. Probeer de grond niet te veel te verdichten wanneer u uw grasmat aandrukt — u wilt dat de grasmat wordt ingebed, maar u wilt ook een ruw grondoppervlak waar de wortels zich in kunnen vermengen als ze beginnen te groeien. Als uw grasmat er uitgedroogd uitziet of als het gras bruin begint te worden, spijker dan voorzichtig in het gazon zodat het water de uitgedroogde grond kan binnendringen en ga verder met regelmatig en overvloedig water geven. Voor veel mensen is de zomer de tijd van het jaar waarin u buiten in de tuin wilt werken, en als u een nieuw gazon aanlegt, krijgt u al snel wat ruimte voor vermaak, maar bij warm weer is het extra voorzichtig om een grasveld in te leggen.

Hoe dunner de grasmat is (binnen redelijke grenzen), hoe beter de beworteling; een grasmat van 2 cm (3 inch) wortelt beter dan een grasmat van 7,5 cm (3 inch). Bereid de grond goed voor, zorg ervoor dat deze en uw grasmat goed bewaterd en vochtig zijn en graaf wat extra zandgrond in het blootgestelde oppervlak voordat u uw grasmat legt. Dus wat zijn de factoren die ervoor zorgen dat je absoluut GEEN gras moet aanleggen? Gelukkig zijn er maar een paar omstandigheden waarin dit het geval is, en die duren vaak maar een paar dagen achter elkaar. Bedrijfsregistratienummer 04843520 BTW-registratienummer 819164812 Carbutts Turf Ltd is gespecialiseerde producenten en leveranciers van gazon en gras voor het Verenigd Koninkrijk.

Alle rechten voorbehouden. Graszoden aanleggen om een gazon aan te leggen is probleemloos, zolang het gras maar water krijgt totdat het in de onderliggende grond is geworteld. Daarom is het het beste om in de zomer geen gras te leggen, vooral niet tijdens periodes van warm en droog weer, tenzij u dringend een gazon nodig heeft om u te vermaken. Het is prima om gras te leggen bij warm weer, maar bereid de grond van tevoren goed voor en geef de grasmat een paar weken na het leggen minimaal twee keer per dag water.

Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling heeft de aankoop van een nieuwe robotmaaier bij Teal Turf gedeeltelijk gefinancierd om de efficiëntie te bevorderen.

Leave Reply

Required fields are marked *