Kan je het hele jaar door gras leggen in het VK?

Graszoden kunnen het beste halverwege de herfst worden gelegd, maar kunnen op elk moment tussen het midden van de herfst en de late winter worden gelegd als de grond niet te nat of ijzig is. In het voor- en najaar hoeft er weinig te worden gemaaid, waardoor pas aangelegde grasmat enkele weken relatief ongestoord kan worden gelaten.

Kan je het hele jaar door gras leggen in het VK?

Graszoden kunnen het beste halverwege de herfst worden gelegd, maar kunnen op elk moment tussen het midden van de herfst en de late winter worden gelegd als de grond niet te nat of ijzig is. In het voor- en najaar hoeft er weinig te worden gemaaid, waardoor pas aangelegde grasmat enkele weken relatief ongestoord kan worden gelaten. De winter is vaak een van de beste periodes om uw grasmat aan te leggen, aangezien de grasmat al voor de zomermaanden kan bezinken, wortelen en zich kan vestigen. Wacht tot de grasmat is ontdooid en leg de grasmat zoals gewoonlijk zonder langdurige of nadelige gevolgen.

Graszoden kunnen zelfs dagen of zelfs weken worden bewaard als ze volledig bevroren zijn en ontdooien, net als items uit je vriezer. De natuur zorgt ervoor dat grasmat niet wordt aangetast door bevroren omstandigheden. Hier, in het VK, is het vroege voorjaar of het midden van de herfst de beste tijd van het jaar om gras te leggen. We hebben een aantal fantastische ecograsvelden om uit te kiezen, zodat je klaar bent om te leggen wanneer de tijd van het jaar nadert.

Bij Turf Growers cultiveren we het hele jaar door gras, zodat we weten dat de winter een geweldige tijd is om te oogsten. Het voordeel van het kopen en kweken van uw grasmat in de winter is dat gras lang voor de zomer kan wortelen en zich kan vestigen. Dit betekent dat uw gazon aan het begin van de zomer weelderig en groen moet zijn. Zorg er bij het aanleggen van gras in de zomer voor dat het goed wordt bewaterd, zodat het kan leven en bloeien.

Het is net zo belangrijk om de grond klaar te maken voor de nieuwe grasmat als om de grasmat op het juiste moment van het jaar aan te leggen. Als alternatief kunt u contact opnemen met Turf Growers en zolang de door u bestelde grasmat niet is geoogst en verzonden, kunt u uw bestelling uitstellen. Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling heeft de aankoop van een nieuwe robotmaaier bij Teal Turf gedeeltelijk gefinancierd om de efficiëntie te bevorderen. Maar het feit dat gemaaid gras in de winter langer houdbaar is, maakt het makkelijker om te leggen als de grond voldoende ontdooid of uitgedroogd is.

Een ander belangrijk voordeel van het leggen van gras in de winter is dat u uw pas aangelegde grasmat meestal niet hoeft te besproeien. Als het leggen vertraagd is, moeten de turven plat worden neergelegd om verkleuring en verzwakking te voorkomen, maar waar mogelijk moeten de turven binnen 24 uur na levering worden gelegd. Als u gras in de herfst of winter legt, is het gras tegen de tijd dat u het in de zomer wilt gebruiken al helemaal goed ingeburgerd. De beste tijd van het jaar om gras te leggen, hangt volledig af van waar je woont — verschillende landen hebben verschillende seizoenen met verschillende temperaturen en regenval.

Hoewel het leggen van gras een snelle manier is om een gazon te bedekken, is het voorbereiden van de grond voor het leggen van turven net zo belangrijk als voor het zaaien van zaad. Hoewel pas aangelegde grasmat eerder bewandeld kan worden dan op een gazon met zaden, vergroot de mogelijkheid om grasmat aan te leggen in een tijd van het jaar waarin er aanzienlijk minder verkeer is, de kans dat grasmat zich succesvol vestigt.

Leave Reply

Required fields are marked *