Kun je in de winter graszoden leggen?

De winter is een geweldige tijd om graszoden te leggen, afhankelijk van uw geografische locatie. Veel huiseigenaren en zelfs enkele professionele tuinarchitecten aarzelen om in de winter graszoden te leggen terwijl het gras inactief is.

Kun je in de winter graszoden leggen?

De winter is een geweldige tijd om graszoden te leggen, afhankelijk van uw geografische locatie. Veel huiseigenaren en zelfs enkele professionele tuinarchitecten aarzelen om in de winter graszoden te leggen terwijl het gras inactief is. Ze zijn bang dat pas aangelegde graszodenwortels zullen bevriezen. Helaas kun je niet altijd kiezen wanneer je je graszoden wilt leggen, en het planten van graszoden in de zomerse hitte of winterkou kan van invloed zijn op je graskeuze.

Over het algemeen zijn er twee soorten grassen: het warme seizoen en het koele seizoen. Grassen in het koele seizoen, zoals zwenkgras, kunnen op elk moment van het jaar worden gelegd, hoewel ze de voorkeur geven aan koelere maanden. Ze slapen in de winter en worden pas in het voorjaar groen, maar ze zorgen ervoor dat uw pas aangelegde gazon niet erodeert of in de tussentijd in een modderpoel verandert. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is graszoden leggen in de winter een van de beste tijden om graszoden te leggen op bepaalde locaties in het zuiden van de Verenigde Staten.

Afhankelijk van uw geografische locatie zou het voor het grootste deel geschikt moeten zijn om in november graszoden te leggen. Door lagere temperaturen en meer frequente regenval blijft de grond vochtig voor het nieuwe gras. Kortom, ja, je kunt in de winter graszoden leggen.

Leave Reply

Required fields are marked *