Kun je in de winter een nieuwe grasmat aanleggen?

Hoewel gras in het warme seizoen, zoals Zoysia, Centipede en Bermudagrass, in de herfst of winter slapend en bruin is (denk aan winterslaap), kunt u de meeste soorten nog steeds op de kale grond van uw gazon leggen. Hoewel het er inactief is, voorkomt het in de winter nog steeds erosie en modderige gebieden.

Kun je in de winter een nieuwe grasmat aanleggen?

Hoewel gras in het warme seizoen, zoals Zoysia, Centipede en Bermudagrass, in de herfst of winter slapend en bruin is (denk aan winterslaap), kunt u de meeste soorten nog steeds op de kale grond van uw gazon leggen. Hoewel het er inactief is, voorkomt het in de winter nog steeds erosie en modderige gebieden. In de winter kunt u inderdaad gras aanleggen, maar u moet deze top 5 tips volgen om te zorgen voor een mooi gazon dat lang meegaat. Ons advies is dat je inderdaad het hele jaar door gras kunt kopen en leggen, tenzij er sneeuw of ijs op de grond ligt.

Als de grond bevroren is, is het erg moeilijk voor de wortels om zich aan de nieuwe omgeving te hechten. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer je gras kunt aanleggen in de winter. Anco Turf levert het hele jaar door superieur Sir Walter Buffalogras tegen een concurrerende prijs en raadt dit aan voor klanten die in de winter gras willen aanleggen. Om ervoor te zorgen dat uw tuin klaar is voor de winter, vindt u hier enkele handige voorbereidingstips waarmee u uw grasmat en planten de beste start kunt geven voor de lente.

Door online kwaliteitsgras te kopen bij Anco Turf bent u verzekerd van de beste start voor uw buitenruimte en de mogelijkheid om doorlopend, uitstekend advies voor uw gazon te krijgen. Hoewel het niet mogelijk is om gras aan te leggen als de grond bevroren is, heeft een plotselinge vorst geen nadelige gevolgen als de grond eenmaal is gelegd. Omdat er veel grassoorten beschikbaar zijn, is het belangrijk om te weten welk type het beste bij uw buitenruimte past en gedijt wanneer het wordt aangelegd tijdens het koude, natte seizoen. Als de juiste omstandigheden zijn, overweeg dan of er veranderingen zijn in het proces van het leggen van gras in de winter.

Zelfs in de winter kan nieuw gazongras worden gelegd, en in feite heeft het leggen van gras in de winter zijn eigen voordelen. Neem contact op met uw grasleverancier als u overweegt om midden in de winter gras aan te leggen en laat de weersvoorspelling de timing van uw project bepalen. Sterker nog, bij een rustperiode zonder rustperiode zal de aanlegfase niet worden beïnvloed door het leggen van gras in de winter. De lente is meestal de meest gebruikelijke tijd van het jaar om nieuwe grasmaten aan te leggen, omdat het milde weer en de komende maanden zonneschijn de meeste kans geven om te bloeien in uw tuin, maar als er een milde winter is zonder vorst of sneeuw, is er geen reden waarom je niet meteen een voorsprong kunt nemen en je nieuwe gazon in de winter kunt aanleggen.

Je denkt misschien dat gras onder bepaalde voorwaarden moet worden aangelegd, maar de waarheid is dat in het VK gras het hele jaar door kan worden aangelegd.

Leave Reply

Required fields are marked *