Moet het Gras Meteen Worden Gelegd? Een Expert's Gids voor het Aanleggen van Gras

Idealiter moet het gras op dezelfde dag van levering worden gelegd. Als de grasmat niet op dezelfde dag van levering kan worden gelegd, zorg er dan voor dat deze uiterlijk de volgende dag wordt gelegd.

Moet het Gras Meteen Worden Gelegd? Een Expert's Gids voor het Aanleggen van Gras

Idealiter moet het gras op dezelfde dag van levering worden gelegd. Als de grasmat niet op dezelfde dag van levering kan worden gelegd, zorg er dan voor dat deze uiterlijk de volgende dag wordt gelegd. Laat het gras niet langer opgerold liggen en volg het onderstaande advies. Het hele proces van het leggen van gras kan tot vier weken duren, afhankelijk van het weer en hoe goed de grond is voorbereid voordat de verse grasmat werd gelegd.

Gedurende deze vier weken groeien de wortels in de grasmat in de grond en wordt de grasmat sterker en beter bestand tegen barre weersomstandigheden. Op dit punt kunt u ook uw gazon maaien en naar wens gebruiken. De herfst biedt een onderbreking tussen de twee uitersten van brandende zomers en ijzige winters. Het is de ideale tijd om gras te leggen, want 'de grond is warm en wordt regelmatig bevochtigd door regen', zegt Ruth Hayes.

Je kunt gras aanleggen tussen september en midden in de winter, maar hoe later je het laat staan, hoe groter de kans op vorst die de grond verhardt en mogelijk mals gras beschadigt of doodt. Door voor het leggen van gras een startmest of voorbemesting aan te brengen, wordt een diepere wortelgroei gestimuleerd en krijgt uw nieuwe gazon een echte voorsprong. Strijk eventuele luchtbellen in de grasmat glad door te rollen of aan te stampen om ervoor te zorgen dat er een goed contact is tussen de wortels van de grasmat en de grond. Als u wacht tot uw grasmat bezinkt is of 'wortelt', zijn er een paar dingen die u moet doen om uw tuin en de nieuwe grasmat er op zijn best uit te laten zien.Dek NOOIT en ik bedoel NOOIT uw grasmat af met stof, dekzeil, plastic folie, planken, planken, wat dan ook.

De eenvoudigste manier om gras te leggen voor een gebogen of rond gazon is om dit in een vierkant of rechthoek te doen en vervolgens de gewenste vorm uit te snijden. Bij het leggen van gras kunt u het beste een wals gebruiken om de grond stevig te maken, maar verdicht deze niet te veel, anders blijft er een oneffen gazon over. Als de graszoden niet direct na levering kunnen worden gelegd, zorg er dan voor dat de turfrollen vochtig en in de schaduw blijven.Als dit deel van het proces niet goed wordt voltooid, loopt u het risico nieuw gras te verspillen door het niet op geschikte bodemomstandigheden te leggen. Als je pallets hebt liggen, plaats er dan kleine grasstapels op zodat ze onder en rondom de pallets frisse lucht hebben.

Als u tijdens het grasmat voor uw grasmat zorgt, blijft uw gazon het hele jaar door gezond. Uw tuin heeft minimaal 100 mm goede grond nodig die vrij is van stenen en ander vuil dat zou kunnen voorkomen dat uw nieuwe grasmat in de aarde wortelt.Als uw nieuwe gazon eenmaal is aangelegd, is het belangrijk om de grasmat te blijven verzorgen wanneer deze begint te wortelen. Het aanleggen van gras is ook een geweldige manier om het waterverbruik te verminderen, tijd en geld te besparen op onderhoud en een aantrekkelijk nieuw gazonoppervlak te creëren. De beste manier om precies te berekenen hoeveel grasmat je nodig hebt, is door de oppervlakte van je tuin te meten en vervolgens vooraf berekende schatters te gebruiken om het aantal meters gras te bepalen.

Leave Reply

Required fields are marked *