Wat is de beste basis voor het leggen van gras?

Bij het leggen van kunstgras hoeft de basis niet altijd uit aarde of vuil te bestaan. Beton, een houten dek en zelfs een plat dak kunnen allemaal een geschikte basis vormen voor uw grasinstallatie.

Wat is de beste basis voor het leggen van gras?

Bij het leggen van kunstgras hoeft de basis niet altijd uit aarde of vuil te bestaan. Beton, een houten dek en zelfs een plat dak kunnen allemaal een geschikte basis vormen voor uw grasinstallatie. Dezelfde overwegingen zouden echter van toepassing zijn, zoals drainage en ervoor zorgen dat uw grasmat gelijkmatig en stevig wordt gelegd. Turf kan worden gebruikt op beton, terrassen, dekken en zelfs zwembaden.

Je kunt het zelfs als binnentapijt gebruiken. Kunstgras mag nooit rechtstreeks op bestaand gras of grond worden gelegd. Een onderbodem is nodig om de grasmat vlak en egaal te houden, waardoor drainage mogelijk is en scheuren en beschadigingen worden voorkomen. Goed onderhouden kunstgras kan tot 20 jaar meegaan, maar de gemiddelde levensduur van kunstgras is 10 tot 15 jaar.

Een goede subbasis bestaande uit een wegbasis van klasse II (ook bekend als Crushed Miscellaneous Base of CMB) of gebroken graniet vormt een uitstekende basis voor uw kunstgras en helpt ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt. Je hebt grind, zand of kiezelstenen nodig van minder dan 10 mm, meestal ongeveer 3 cm diep, om de algehele afvoer te verbeteren. Breng de omtrek in kaart zodat u een strakke lijn hebt om uw grasmat van de andere delen van uw gazon te scheiden met behulp van een buigplank. Gebruik een schop of zandstrooier om scherp zand van 10-15 mm dik op je ondervloer te leggen om het stevig te maken.

Of het nu gaat om commerciële, residentiële of sportieve doeleinden, neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe uw volgende grasproject het beste kan zijn. Sommige vulstoffen hebben specifieke toepassingen, zoals het koelen van gras, kruimelrubber voor sportvelden of vulstoffen voor kunstgras voor huisdieren. Kunstgrasmateriaal is poreus gemaakt zodat er water doorheen kan. Als uw subbasismateriaal voor kunstgras niet goed is geïnstalleerd, kan dit rimpelingen en gaten in uw grasmat veroorzaken.

Wat de grasdikte betreft, is een van de belangrijkste dingen bij het plukken van gras hoe het aanvoelt en naast de dikte van het gras zijn er nog enkele factoren die daarop van invloed kunnen zijn.

Leave Reply

Required fields are marked *