Wanneer is de beste tijd om gras te leggen?

Als het gaat om het leggen van gras, kan grasgras over het algemeen worden gelegd als noch de grond, noch het gras bevroren is. De meeste mensen kiezen voor het herfst- of lenteseizoen omdat de temperaturen milder zijn, tussen de 55 en 65 graden, waardoor het ideaal is voor het leggen van graszoden.

Wanneer is de beste tijd om gras te leggen?

Als het gaat om het leggen van gras, kan grasgras over het algemeen worden gelegd als noch de grond, noch het gras bevroren is. De meeste mensen kiezen voor het herfst- of lenteseizoen omdat de temperaturen milder zijn, tussen de 55 en 65 graden, waardoor het ideaal is voor het leggen van graszoden. Maar wat is de ideale temperatuur om kunstgras te leggen? De beste temperatuur om ons kunstgras te leggen ligt tussen de 10 en 15 graden Celsius. Je kunt de strips het beste's ochtends op deze temperatuur uitrollen en even laten 'ontspannen'.

's Middags, als het gras de kans heeft gehad om te acclimatiseren, kun je de stroken kruiselings op maat maaien. De experts kunnen uw tuin ontruimen en de grasrollen netjes aanleggen, zodat deze alles krijgt wat nodig is om weelderig en gezond te groeien. Bereid de grond goed voor, zorg ervoor dat deze en je grasmat goed bewaterd en vochtig zijn en graaf wat extra teelaarde in het blootgestelde oppervlak voordat je je grasmat legt. Ja, je kunt het hele jaar door gras leggen, maar het is beter om gras te leggen in mildere, vochtigere maanden zoals de lente.

De winter is eigenlijk een prima tijd om gras te leggen, omdat het gras dan de tijd heeft om te bezinken en te wortelen vóór de zomermaanden, wanneer u uw gazon vaker wilt gebruiken. Zelfs als dat het geval is, kunt u uw pas aangelegde gazon de beste kans geven door de grond grondig te besproeien voordat u het legt en door onnodig voetverkeer in een vroeg stadium en wanneer het uitgedroogd is te vermijden. Het is niet aan te raden om gras op bevroren grond te leggen, maar als je je grasmat al hebt ontvangen en de rollen bevroren zijn, wacht dan tot ze ontdooid zijn en leg ze dan neer. De beslissing wanneer u nieuw gras moet leggen, kan van invloed zijn op hoe gemakkelijk het is om uw nieuwe gazon in de eerste weken te onderhouden, vooral in geval van droogte, hittegolven of een verbod op slangpijpen.

Het is prima om gras te leggen bij warm weer, maar bereid de grond van tevoren voor en geef je grasmat een paar weken na het leggen minstens twee keer per dag water. Voordat u uw grasmat legt, moet u over het oppervlak van de grond lopen om eventuele resterende brokken en hobbels glad te strijken en hark deze vervolgens zodat het oppervlak niet verdicht wordt. Als u besluit om in de zomer gras te leggen, is het cruciaal dat u de grond voorbereidt voordat de rollen arriveren, omdat ze snel uitdrogen als ze buiten worden achtergelaten. Nu we aan alle noodzakelijke voorwaarden hebben voldaan, kunnen we het eens hebben over verschillende seizoenen en bepalen wat de beste tijd van het jaar is om gras te leggen.

Dus wat zijn de factoren die ervoor zorgen dat het leggen van gras absoluut verboden is? Gelukkig zijn er maar een paar omstandigheden waarin dit waar is en die duren meestal maar een paar dagen achter elkaar. Hoewel je in principe het hele jaar door gras kunt leggen, moet je zomer en winter vermijden, omdat het weer te hard kan zijn om nieuw gras comfortabel te laten groeien.

Leave Reply

Required fields are marked *