Wanneer is de Beste Tijd om Graszoden te Leggen?

Graszoden leggen in het voor- en najaar is de beste manier om gras te leggen, aangezien het weer gematigder is. Het is ook een goed idee om tijdens deze seizoenen een constante regenperiode te kiezen om uw grasmat aan te leggen.

Wanneer is de Beste Tijd om Graszoden te Leggen?

Graszoden leggen in het voor- en najaar is de beste manier om gras te leggen, aangezien het weer gematigder is. Het is ook een goed idee om tijdens deze seizoenen een constante regenperiode te kiezen om uw grasmat aan te leggen. U moet ook een tijdstip kiezen waarop u het verkeer op het gazon tot een minimum kunt beperken, zodat het gras zich kan vestigen. In milde klimaten kun je bijna het hele jaar door graszoden leggen, zolang de grond niet bevroren is of er geen vorst wordt verwacht.

Over het algemeen is het ideale moment om graszoden te leggen wanneer de dagtemperaturen koel zijn -- tussen 55 en 65 graden Fahrenheit. Bij hogere temperaturen droogt de graszode sneller uit en krijgt meer schokken. Bij lagere temperaturen kan de grond bevriezen, waardoor de wortels zich niet kunnen vestigen. De lente en vroege herfst zijn ideale tijden om graszoden te leggen, wanneer het weer meestal koel en regenachtig is, maar niet koud.

Hoewel je eigenlijk het hele jaar door gras kunt aanleggen, moet je zomer en winter vermijden, omdat het weer te hard kan zijn om nieuw gras comfortabel te laten groeien. Als je echter in een mild klimaat woont, zoals hier in Colorado, dan is het mogelijk om bijna het hele jaar door graszoden te leggen. De temperatuur is niet de enige factor waarmee rekening moet worden gehouden; als u een bijzonder groot gebied aanlegt of een grasveld zonder hulp graast, kunt u ervoor kiezen om's ochtends een bezorgmoment te kiezen, zodat u op de dag van levering zoveel mogelijk tijd heeft om uw nieuwe gazon aan te leggen. Turf Magazine, het vakblad voor alles wat met gras te maken heeft, zegt dat graszoden leggen in de winter een „riskante zaak” is.

Dat gezegd hebbende, als je de juiste voorbereiding treft en de nodige nazorg toepast, dan is het mogelijk om op elk moment van het jaar gras aan te leggen. Als je direct resultaat wilt, dan is echt gras misschien wel de ideale optie. Milde, warme temperaturen zijn de beste tijd om nieuw gras aan te leggen, omdat ze de wortelgroei stimuleren en de ideale omstandigheden bieden voor uw gras om zich comfortabel te vestigen. Als u besluit om in de zomer gras aan te leggen, is het cruciaal dat u de grond voorbereidt voordat de rollen arriveren, omdat ze snel uitdrogen als u ze buiten laat.

Leave Reply

Required fields are marked *