Kun je kunstgras direct op de grond leggen?

Kun je kunstgras direct op de grond leggen? Het antwoord is nee. U moet een onderliggend oppervlak hebben om het kunstgras vlak en egaal te houden, waardoor drainage mogelijk is en scheuren en beschadigingen worden voorkomen.

Kun je kunstgras direct op de grond leggen?

Kun je kunstgras direct op de grond leggen? Het antwoord is nee. U moet een onderliggend oppervlak hebben om het kunstgras vlak en egaal te houden, waardoor drainage mogelijk is en scheuren en beschadigingen worden voorkomen. De laatste stap om een mooi kunstgazon te krijgen, is door er een dun laagje silicazand overheen te strooien. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is en vervolgens in het gras wordt geborsteld.

Kunstgras kunt u op vele ondergronden leggen, ongeacht het type installatie is het geschikt voor een huistuin en een bedrijfskantoor. Graszoden, aarde, beton, asfalt, straatstenen en vlonders zijn allemaal plekken waar je kunstgras kunt leggen. Zelfs plekken zoals een balkon of dakterras zijn geschikt voor een kunstgrasveld. De ondergrond hoeft niet helemaal vlak te zijn en kunstgras werkt ook op hellingen.

Over het algemeen kan met elk oppervlak worden gewerkt, sommige kunnen wat meer inspanning vergen, maar over het algemeen is een kunstgazon een flexibele functie. Als u van plan bent uw kunstgras over de grond te leggen, verwijder dan de aarde tot ongeveer 3-4 centimeter, zodat u voldoende ruimte hebt voor de nieuwe grasmat. Verwijder vervolgens alle bestaande dode vegetatie uit de grond zodat deze egaal en uniform is. Door bovenstaande stappen te volgen, kunt u in een mum van tijd uw gloednieuwe kunstgras in uw huis laten plaatsen.

Leg met hulp van iemand anders het kunstgras voorzichtig over het voorbereide onderliggende oppervlak. Aan de andere kant, als uw tuin erg hobbelig is, moet u dit misschien oplossen voordat u begint met het toevoegen van uw nieuwe grasmat.

Leave Reply

Required fields are marked *