Hoe maak je de grond klaar voor de installatie van kunstgras

In de zomer moet u de grond vlak besproeien voordat u de grasmat legt om af te koelen, om mogelijke transplantatieschokken te voorkomen die anders zouden kunnen optreden als u gras op een warme ondergrond zou leggen. Gebruik een schop of zandstrooier om scherp zand van 10-15 mm dik op je ondervloer te leggen zodat deze stevig is.

Hoe maak je de grond klaar voor de installatie van kunstgras

In de zomer moet u de grond vlak besproeien voordat u de grasmat legt om af te koelen, om mogelijke transplantatieschokken te voorkomen die anders zouden kunnen optreden als u gras op een warme ondergrond zou leggen. Gebruik een schop of zandstrooier om scherp zand van 10-15 mm dik op je ondervloer te leggen zodat deze stevig is. Je kunstgrasbodem bestaat niet noodzakelijk uit aarde, maar je hebt wel grind, zand of grind nodig van minder dan 10 mm, meestal ongeveer 3 centimeter diep, om de algehele afwatering te verbeteren. Kunstgras kan ook op vaste oppervlakken worden gelegd, waarbij de basis voor uw grasinstallatie de ondergrond is waarmee u werkt.

U denkt misschien dat u klaar bent met het uitkiezen van uw grasmat en grasbodem, maar afhankelijk van uw project zijn er nog meer kunstgrasmaterialen waar u rekening mee moet houden. Kunstgrasmateriaal is poreus gemaakt zodat er water doorheen kan. Als uw subbasismateriaal voor kunstgras niet goed is geïnstalleerd, kan dit leiden tot rimpelingen en gaten in uw grasmat. Als uw grasmat geen bestaande vuillaag heeft gevolgd door een van de bovengenoemde opties voor een grasbodem, betekent dit niet dat u niet kunt genieten van de voordelen van kunstgras.

Volgens de website van This Old House moet je de zode rij voor rij leggen en de tweede rij doormidden snijden om een offsetpatroon te creëren dat eruitziet als legstenen. In dat geval wordt het basismateriaal voor kunstgras bovenop uw bestaande vuil gelegd en dient het als barrière tussen uw grasmat en het vuil eronder. Nu komt de oplossing: uitzoeken wat je nodig hebt voor je kunstgrasproject, en alle succesvolle projecten beginnen met een goede basis. Nu die details uit de weg zijn, gaan we eens kijken naar veelvoorkomende opties voor uw kunstgrasbasis, vooral als u op zoek bent naar kunstgras voor thuisgebruik.

Beton, een houten dek en zelfs een plat dak vormen allemaal geschikte ondergronden voor uw kunstgrasinstallatie. Er is een ondervloer nodig om het kunstgras vlak en egaal te houden, waardoor drainage mogelijk is en scheuren en beschadigingen worden voorkomen.

Leave Reply

Required fields are marked *