Hoe lang duurt het voordat je grasmat klaar is voor de nacht?

Het duurt ongeveer 6 weken voordat je grasmat klaar is voor de eerste nachtvorst. Turfwortels hebben ongeveer 2 weken nodig om een sterk wortelstelsel te ontwikkelen.

Hoe lang duurt het voordat je grasmat klaar is voor de nacht?

Het duurt ongeveer 6 weken voordat je grasmat klaar is voor de eerste nachtvorst. Turfwortels hebben ongeveer 2 weken nodig om een sterk wortelstelsel te ontwikkelen. Als je de grond goed voorbereidt voordat je de grasmat legt, kan het wortelstelsel binnen 2 weken beginnen te groeien. Maar deze wortels zullen ondiep en kwetsbaar zijn, dus het is belangrijk dat je het verkeer beperkt en het gras alle gelegenheid geeft om zich in te nestelen.

Loop gedurende 6 weken niet op je nieuwe grasmat, zodat deze kan wortelen en zich kan inbedden. Hoewel de winter niet het beste moment is om grassoorten zoals Sir Walter DNA Certified aan te leggen, zullen Eureka Kikuyu en Nullarbor Couch allemaal in de winter wortelen wanneer ze als grasmat worden aangelegd. Hark tot slot over het oppervlak zodat het niet verdicht wordt wanneer je nieuwe grasmat naar beneden gaat, en zorg ervoor dat het nat en vochtig is wanneer je gazon wordt aangelegd. Je kunt de kansen vergroten door de grond goed voor te bereiden, de grasmat op de juiste manier aan te leggen — zo snel mogelijk na levering — en na de bevalling verstandig te verzorgen.

Geef hem goed water om nieuwe groei en wortelontwikkeling te stimuleren — je wilt dat de wortelstructuur uit de onderkant van de grasmat zelf groeit en zo diep mogelijk in de grond komt om je gazon echt te vormen. Het belangrijkste wat je met nieuw aangelegde grasmat kunt doen, is regelmatig water geven, minstens drie weken niet op de grasmat lopen en de grasmat een paar weken laten inslapen voordat je gaat maaien. In de winter direct gras aanleggen is een goed idee, omdat extra regen kan bijdragen aan het creëren van een gezond wortelstelsel. Je kunt een succesvol gazon bereiken door op elk moment van het jaar direct gras te leggen in Melbourne, aangezien er meestal het hele jaar door regen valt en helpt bij het ontstaan van diepe wortelstelsels.

Als je een ruimte moet opvullen, doe dat dan met een groter stuk en snoei het stuk gras ernaast weg, zodat geen van beide te schroot wordt. Graszoden leggen is een geweldige manier om direct dat weelderige, prachtig groene gazon te creëren waar je altijd al van hebt gedroomd.

Leave Reply

Required fields are marked *