Moet je zand leggen voordat je kunstgras legt?

Als je kunstgras wilt leggen, heb je daarvoor een vlakke ondergrond nodig. Verspreid ongeveer 1,5 centimeter bouwzand over het gebied om een vlak oppervlak te creëren en gebruik een landschapshark om het gelijkmatig te verdelen.

Moet je zand leggen voordat je kunstgras legt?

Als je kunstgras wilt leggen, heb je daarvoor een vlakke ondergrond nodig. Verspreid ongeveer 1,5 centimeter bouwzand over het gebied om een vlak oppervlak te creëren en gebruik een landschapshark om het gelijkmatig te verdelen. Maar wat voor zand moet je gebruiken voor kunstgras? Ga niet voor grind. Ga ook niet voor het bouwen van zand.

Scherp zand is grof en heeft grotere korrels en wordt gebruikt voor beton. Je kunt nu kunstgras op het zand leggen, toch? Het proces is eenvoudig maar vereist voorbereiding. Daarom moet je de grond egaliseren, beddengoed, zand en drainage toevoegen voordat je een laag zand op het oppervlak legt. Vergeet niet om afvoerleidingen aan te leggen voordat je de zandlaag toevoegt.

Het is essentieel om deze stappen zorgvuldig te volgen, anders zal uw grasmat moeilijk groeien of beschadigd raken. Onthoud dat kunstgras de juiste keuze is als je na korte tijd geen zin hebt in natuurgrasonderhoud. Gebruik een schop of zandstrooier om scherp zand met een dikte van 10-15 mm op je ondervloer te leggen zodat deze stevig is. Als u echter van plan bent kunstgras aan te leggen op een niet goed gedraineerde locatie of op een bestaand gebied met een oneffen ondergrond, dan moet u eerst een zandbasislaag leggen.

Wanneer u kunstgras op een zandbodem legt, zorg er dan voor dat uw basislaag goed verdicht en vlak is. Als u de kosten voor het leggen van uw gras wilt verlagen, kunt u kiezen voor grind in plaats van zand. Kunstgrasmateriaal is poreus gemaakt zodat er water doorheen kan. Als uw subbasismateriaal voor kunstgras niet goed is geïnstalleerd, kan dit rimpelingen en gaten in uw grasmat veroorzaken.

Leave Reply

Required fields are marked *